Εκδρομές

Όλυμπος

Οι πλαγιές του Ολύμπου από τη μεριά της Πιερίας, με τον Μύτικα να δεσπόζει, είναι απλώς επιβλητικές. Και, με αφετηρία το Λιτόχωρο, προσφέρουν στον επισκέπτη της άνοιξης εκπληκτικές διαδρομές για πεζοπορία μέσα από πανέμορφα δάση, όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και γρήγορη πρόσβαση στις κοντινές παραλίες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η εκδρομή μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπως το Λιτόχωρο, το καταφύγιο στα Πριόνια, τον Παλαιό Παντελεήμονα, την Παλιά Σκοτίνα, το Δίον και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές!

Μετέωρα / Καλαμπάκα

Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος.

Σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, οι σχηματισμοί των «τεκτονικών κέρατων», κατά τους γεωλόγους, δημιουργήθηκαν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων πριν από περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια όταν η θάλασσα που κάλυπτε την περιοχή άρχισε να υποχωρεί, παρασέρνοντας και στοιβάζοντας πετρώματα στο βυθό, τα οποία με τα χρόνια σταθεροποιήθηκαν.

Αρκεί να δείτε τους πέτρινους όγκους τυλιγμένους στην ομίχλη και θα καταλάβετε τι οδήγησε τους μοναχούς να αναζητήσουν εδώ πριν από 1.000 χρόνια την απομόνωση. Σήμερα, από τις πάμπολλες μονές των Μετεώρων λειτουργούν μόνο έξι: Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλαάμ, Ρουσσάνου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Στεφάνου.

Η GroupTaxi σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα περιηγήσεων και εκδρομών στα Μετέωρα και τη γύρο περιοχή που θα ικανοποιήσουν και τον απαιτητικότερο πελάτη.

Βεργίνα

Το μικρό χωριό Βεργίνα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Βέροια και 80 από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Όταν οι επισκέπτες πλησιάζουν την περιοχή, παρατηρούν την ύπαρξη αρκετών μικρών λόφων/ τύμβων ύψους περίπου πέντε μέτρων. Οι ανασκαφές έδειξαν ότι οι λόφοι αυτοί ήταν μέρος ενός μεγάλου κοιμητηρίου του 4ου π.Χ αιώνα και καθένας από αυτούς περιείχε διάφορους τάφους.

Η Βεργίνα ήταν μία από τις πιο σημαντικές πόλεις του βασιλείου της αρχαίας Μακεδονίας. Ανάμεσα στα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, ανακαλύφθηκαν εκεί και οι περίφημοι «βασιλικοί τάφοι».

Το αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας στο οποίο μπορεί ο επισκέπτης να δεί όλα τα ευρήματα είναι επίσης ένα μοναδικό μουσείο. Είναι μοναδικό διότι χτίστηκε εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι δηλαδή έχει χτιστεί κάτω από τον μεγάλο τύμβο. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει τους τάφους όπως ακριβώς είναι σήμερα.

Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Η Αρχαία Αθήνα, ως περίκλειστη τοποθεσία, ήταν μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που προέκυψε σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά. Κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και το Λύκειου του Αριστοτέλη, αναφέρεται ευρέως ως λίκνο του Δυτικού πολιτισμού και γενέτειρα της δημοκρατίας, κυρίως λόγω της επίδρασης των πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της κατά τους 5ο και 4ο αιώνες π.Χ. στο υπόλοιπο της τότε γνωστής Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αναχώρηση για την Ακρόπολη (επίσκεψη στα Προπύλαια, στο ναό της Αθηνάς Νίκης, στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το μουσείο της Ακρόπολης). Στη συνέχεια επίσκεψη στο ναό του Ολυμπίου Διός και μετά σύντομη επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, λίκνο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896.

Επικοινωνία

  • Υπεύθυνος: Καρασαββίδης Αριστείδης
  • Διεύθυνση: Κατερίνη, Πιερίας
    ΤΚ 60100
  • Email: info@grouptaxi.gr
  • Website: www.grouptaxi.com
  • τηλ./φαξ: 23510 78997
  • Τηλέφωνο: 6980 41 55 55
  • What's up: 6973 24 05 02